1435
imkanlar
18
Ağu 2021
Öğr. Gör. Dr. Pero Duygu DUMANGÖZ' ün kitabı yayınlandı.

Üniversitemiz Beden Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Pero Duygu DUMANGÖZ' ün ortak yazarı olduğu 'SPOR VE FELSEFE' adlı kitap uluslararası yayınevi olan Nobel Akademik Yayıncılık tarafından yayınlandı.

 

 

Öğr. Gör. Dr. Pero Duygu Dumangöz, çalışmalarında daha çok spor yönetim bilimleri, iletişim, liderlik, antrenör-sporcu ilişkisi ve spor felsefesi üzerine odaklanmıştır. Felsefe Profesörü Dr. Nesrin Kale ile multidisipliner bir ürün ile alana katkıda bulunmayı amaçlayan yazar, felsefe bilmeden spor bilimlerinin anlaşılamayacağını savunmaktadır. Öğr. Gör. Dr. Pero Duygu Dumangöz, kitabın ilk baskısını Üniversitemiz kütüphanesine bağışladı.

Öğretim görevlimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. 



 


ÖNSÖZ

Spor Bilimleri ve Felsefe ayrı ayrı çok geniş bilgi alanları olup, her iki disiplin kendi içinde birçok alt bilgi dallarına sahiptir. Tüm bilgi ve bilim dallarının felsefeden ayrılarak ortaya çıktığını göz önünde bulundurursak spor ve felsefe arasında önemli bir ilişki olduğunu görmek de mümkün olacaktır.

SPOR VE FELSEFE” bu alanda yazılmış az sayıdaki kaynak içinde kapsamı oldukça geniş tutulmuş bir kitaptır. Kitapta sık sık yer verilen “Düşünelim” metinleri ile okuyucunun ele alınan konular üzerinde düşünmesi ve tartışması amaçlanmıştır. “SPOR VE FELSEFE”, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında, Spor Bilimleri Fakültelerinde ve Spor Liselerinde öğrenim gören öğrenciler için bir ders kitabı, spor ve felsefe alanında çalışan akademisyenler ve öğretmenlerin başvurabilecekleri bir kaynaktır.

 “Spor Bilimleri”, “Felsefe” ve “Spor Felsefesi” olarak üç ana bölüm ve toplam 12 bölümden oluşan “SPOR VE FELSEFE” adlı kitabımızın yayımlanmasında emeği geçen Nobel Akademik Yayıncılık yönetici ve personeline şükranlarımızı sunarız. Kitabımızın tüm okurlarımız için düşündürücü ve yararlı bir yayın olmasını dileriz.

                                                                                    Prof. Dr. Nesrin KALE

Dr. Pero Duygu DUMANGÖZ

                                             İzmir, İstanbul-2021


ÖN KAPAK-1