1435
imkanlar
22
Eki 2021
Öğr.Gör. Dr. Pero Duygu DUMANGÖZ'ün yeni kitabı yayınlandı.

Üniversitemiz Beden Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Pero Duygu DUMANGÖZ' ün ortak editörü olduğu TÜM BOYUTLARIYLA TENİS “Akademik Bakış” adlı kitap uluslararası yayınevi olan Gazi Kitabevi tarafından yayınlandı.

 

 

Tüm Boyutlarıyla Tenis “Akademik Bakış” kitabı, tenis oyununa kapsamlı bir bakış sağlamak amacı ile yapılandırılmıştır. Toplam 13 bölümden oluşmaktadır. Kapsamlı içeriği ile tenis alanında ülkemizde yazılmış ilk kitaptır.

Spor içerisinde çeşitli oyunları barındıran bilimsel bir olgudur. Dünyanın hemen hemen her yerinde oynanan ve büyük bir ilgiyle takip edilen tenis bu oyunlardan biridir. Tenis oyununun uygulama temellerinin yanı sıra öğrenilmesi gereken bilimsel gerçekleri de vardır. Bu kitap tenise dair bilinmesi gerekenleri bilimsel bir perspektifle ve anlaşılması kolay ifadelerle açıklamaktadır. Bu kitap tenis hakkında bilgi edinmek ve oyunu anlamak isteyen tüm okuyucuların gereksinimleri göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.

Beden Eğitimi Bölümü’ nde görev yapan Arş. Gör. Bülent Arslantaş’ ında bölüm yazarı olarak katkıda bulunduğu kitap, alanında uzman ve halen üniversitelerinde tenis derslerini yürütmekte olan değerli akademisyenlerin katkılarıyla geliştirilmiştir.

Tüm Boyutlarıyla Tenis-Akademik Bakış kitabı tenis oyununa ilgi duyan ve işin doğrusunu öğrenmek isteyen herkese hitap etmektedir.

Öğr. Gör. Dr. Pero Duygu Dumangöz, kitabın ilk baskısını Üniversitemiz kütüphanesine bağışladı.

Öğretim görevlimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. 


355_pero_duygu_dumangoz_KAPAK-1